Share

DIRECT NAAR

Spaanse aardappeltortilla

Het recept voor de originele Spaanse aardappeltortilla, zoals alleen oma Berta het kan.

Ingrediënten voor 3 to 4 personen

8 Middelgrote aardappelen
2 Uien
5 Eieren
Zout naar smaak
Zonnebloem- of olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze van Spaanse aardappeltortilla

Schil en was de aardappelen. Snijd ze in kleine stukjes of dunne plakjes.
Schil de uien en snipper ze.
Voeg zout naar smaak toe.
Verhit een laag olie in een koekenpan.
Voeg aardappelen en uien toe en laat langzaam gaar worden om verbranden te voorkomen. Roer regelmatig om.
Als ze gaar zijn, zet de temperatuur wat hoger om ze een beetje kleur te geven.
Giet het mengsel in een vergiet en laat zo goed mogelijk uitlekken.
Klop de eieren met een beetje zout.
Voeg de aardappelen toe en roer goed door elkaar.
Verhit wat verse olie in de koekenpan en voeg het mengsel toe.
Houd in beweging om aanbranden te voorkomen.
Als de onderkant gaar is, draai dan de tortilla met behulp van een bord om en bak tot hij helemaal gaar is.

Lekker als lunch, of als tapasgerecht




Share

Geef je mening

  

  

  

Op de kaart