Recept voor de Spaanse knoflookmayonaise, aïoli of alioli
Een heerlijke saus bij patat, gebakken aardappelen, vis, vlees of gewoon om lekker brood in te dopen.
Ingrediënten voor Aïoli
25 cl Olijfolie Extra Vierge (of zonnebloemolie voor een neutrale smaak)
Het sap van 1 citroen
2 Tenen knoflook
1 Ei
Verse peterselie en zout naar smaak
Bereidingswijze aïoli
Verwijder de schil van de knoflooktenen, en hak ze fijn.
Doe de knoflook met het ei en een scheutje olijfolie in de beker van een staafmixer
Zet de staafmixer op de bodem van de beker
Schakel hem in
Schenk de resterende olijfolie in een dun straaltje in de beker terwijl je heel rustig de staafmixer omhoog trekt
Breng de aïoli op smaak met zout, citroensap en peterselie
Alternatieve bereidingswijze voor aïoli
Doe knoflook, ei en de helft van het citroensap in de beker van de staafmixer
Zet de mixer op de bodem van de staafmixerbeker
Voeg daarna pas alle olie toe
Schakel de mixer in en trek hem heel langzaam omhoog
Breng op smaak met zout, peterselie en citroensap
Geef je mening