Horeca in Benidorm

Patatas Bravas

Spaanse gebakken aardappelen in een pittige saus

Het recept voor de bekende Spaanse Patatas Bravas. Met de saus kun je naar hartelust variëren; voeg knoflook toe, of chilipoeder.
Lekker als bijgerecht of als tapasgerecht.

Ingrediënten

6 Middelgrote aardappelen
1 Kleine ui, gesnipperd
Een flinke scheut olijfolie
20 gr Bloem
8 gr Milde paprikapoeder
8 gr Pikante paprikapoeder
25 cl Kippenbouillon
Zout naar smaak
Zonnebloem- of olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze Patatas Bravas

Fruit de ui op een laag vuur glazig in de olijfolie
Voeg de twee soorten paprikapoeder toe en laat even meebakken
Voeg de bloem toe en bak een paar minuten
Voeg, roerend met een garde of pollepel, de bouillon toe
Laat een paar minuten pruttelen
Pureer de saus met een staafmixer
Schil de aardappelen en snijd ze in dobbelstenen
Bak de aardappelen goudbruin en gaar in ruim olie op een rustig vuur. Eventueel kun je de aardappelen eerst gaar koken en daarna bakken in olie.
Laar de aardappelen uitlekken op keukenpapier
Serveer de aardappelen met de saus